Bu Blogda Ara

31 Temmuz 2020 Cuma

KAS KÜTLESİ KAZANMAK İÇİN SAĞLIKLI APARATİF GIDALAR



Hızlı Kilo Aldıran Sağlıklı Besinler

Bazı insanlar için kilo almak veya kas kütlesi kazanmak kilo vermek kadar zor olabilir. Bununla birlikte beslenme programınıza bazı yiyecekleri eklemek sağlıklı bir şekilde kilo almanıza destek olabilir.


1) SÜT

Süt uzun yıllardır kilo almaya ve kas kütlesi kazanmaya yönelik bir besindir.
Süt iyi bir protein,yağ ve karbonhidrat dengesi sağlar. Aynı zamanda iyi bir kalsiyum kaynağı olduğu kadar  çeşitli vitaminler ,mineraller içerir. Kilo alma programı uygularken kendinize süt ile shakeler veya antreman esnasında soğuk bir süt tüketebilirsiniz 500ml sınırlamalısınız.

2) PİRİNÇ


Pirinç , kilo almanıza yardımcı olacak düşük maliyetli bir karbonhidrat kaynağıdır. Sadece bir porsiyon (165gr) pişmiş ğirinç 190 kalori ,43 gr karbonhidrat ve çok az yağ içermektedir

3) KURUYEMİŞLER VE FISTIK EZMESİ

Kilo almak için kuruyemiş ve fıstık ezesi gii gıdalar harika bir seçimdir.Sadece bir avuç badem 7gram protein ve saglıklı yağ içermektedir. Fıstık ezmeside çok çeşitli şekilde tüketebilir, ister tam tahıllı ekmeğe sürerek tüketebilirsiniz, ister kendiniz yağtığınız smoothie veya yoğurda ekliyebilirsiniz.

4) KIRMIZI ET 

Kırmızı et en iyi kas yapan kilo aldırıcı yiyeceklerden birisidir. 170 Gr kırmızı ette yaklaşk 3gram Lösin bulunmaktadır. Lösin kas ve protein sentezini ve kas dokularını yeniler , vücudun ihtiyaç duyduğu temel amino asitlerdendir. Kilo alma proğramı uygulalayanlar yağlı et tercih etmelidirler.


5) PATETES VE NİŞASTA 


Sağlıklı kilo almayı hedefliyorsanız patates ve diğer nişastalı gıdaları uygun gramajlarda mutlaka beslenmenize ekliyebilirsiniz.. Sağlıklı nişasta içeren gıdalar ,  mısır,kabak,yulaf, fasulye ve baklagiller
örnek verilebilir.


6) BALIK 

Kırmızı et gibi balıkda sağlıklı protein ve hayvansal yağ içeren harika bir gıdadır,omega 3 asitleri yağlı balıkların besin maddeleri arasında en önemlisidir. Bu yağ asitleri hastalıklarla savaşmakta güçlü birer askerlerdir. 170gr bir balıkta yaklaşık 300gr kalori, 4gram omega 3, 34 gram yüksek protein vardır.


7)  PROTEİN TAKVİYELERİ

Protein takviyeleri kilo almak isteyen sporcular içinde, kas kütlesi kazanmak isteyen sporcular içinde gerekli ama şart olmayan protein takviyeleridir. Bazı insanlar protein tozlarının  sağlıksız ve doğal olmayan gıdalardan yapıldıklarını düşünselerde aslında öyle değildir,içersinde yumurta,soya,ve peynir altı suyu bulunmaktadır. Ara öğünlerde ,yemeğin zayıf olduğu durumlarda protein oranını korumak için  whey protein iyi bir tercih olabilir,ama şart değildir. Sadece hızlı ve pratik olduğu için yazımda yer vermekteyim.

8) TAM TAHILLI EKMEKLER

Tam tahıllı ekmekler kilo almanıza yardımcı olacak harika sağlıklı karbonhidratlardır, et ,yumurta peynir gibi kaliteli protein kaynaklarıyla birleştirince çok pratik ve yüksek kalorili bir gıda haline gelebilir. Bu yüzden ekmek satın alırken kesinlikle tam tahıllı ekmeklere yönelin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder